Završen prvi Evroligin Adidas Next Generation turnir u Podgorici

Ostalo

Završen prvi Evroligin Adidas Next Generation turnir u Podgorici

29. Januar, 2024 10:00 KK SC Derby

Završen prvi Evroligin Adidas Next Generation turnir u Podgorici

Tri dana sjajne košarke, osam ekipa, 16 mečeva i Studenti koji su bili na visokom nivou kako na terenu, tako i u organizaciji turnira. 
 
Ekipa SC Derby-a je upisala tri pobjede(Šole, Alba Belrin, Bajern Minhen) i tijesan poraz u poslednjim sekundama protiv Next Generation ekipe, koju sa klupe predvodi legenda Evrolige Peteri Koponen. Falilo je malo sreće našim momcima da odmjere snage sa osvajačem - Realom iz Madrida.
 
Madriđani su upisali sve četiri pobjede, opravdali ulogu favorita i zasluženo idu na završni turnir koji će biti održan u Berlinu na Fajnal Foru.
 
Hugo Gonzales iz Real Madrida je proglašen za MVP-a turnira, dok je naš David Mirković u idealnoj petorci uz Ivan Kharchenkova, Eleftherios Liotopoulosa i Ismaila Diagnea. 
 
Mirković je bio najbolji poenter(22.3), skakač(13.0) i igrač sa najviše indeksnih poena(26.5).
Luka Ðurović je lider po broju ukradenih lopti, u prosjeku je ‘krao’ po tri lopte. David je peti sa 2.3 ukradene lopte. Maruan Čičić je bio ubjedljivo najbolji bloker turnira sa 2.8 blokada po meču, treći skakač sa 9.8 skokova i odmah iza Davida po broju indeksnih poena - 24.5.