Studenti pale mašine – SC Derby počeo pripreme za narednu sezonu!

Ostalo

Studenti pale mašine – SC Derby počeo pripreme za narednu sezonu!

07. Avgust, 2023 11:15 KK SC Derby

Studenti pale mašine – SC Derby počeo pripreme za narednu sezonu!

Šef stručnog štaba, Andrej Žakelj, na prvom treningu nije mogao da računa na igrače koji su trenutno sa svojim reprezentacijama. Reprezentativci Crne Gore – Igor Drobnjak, Emir Hadžibegović i Luka Bogavac, Borna Kapusta i Mateo Drežnjak koji su  sa reprezentacijom Hrvatske,  kao i Kenan Kamenjaš koji se nalazi sa reprezentacijom Bosne i Hercegovine a vraća se sa pozajmice iz Budućnost Voli-a.

Na prvom treningu u novoj sezoni kod trenera Žakelja su bili sledeći igrači: Nikola Pavlićević, Zoran Vučeljić, Ilija Goranović, Tomislav i Zvonimir Ivišić, Demir Dogan, Vasilije Todorović, David Mirković, Vladimir Sudar, Maruan Čičić.

SC Derby će svoju prvu pripremnu utakmicu za narednu sezonu odigrati 13. avgusta u Dubrovniku. Studenti će odmjeriti snagu sa izuzetno prestižnim koledžom – Univerzitetom Južna Kalifornija (USC).

Protivnik Studenata je Univerzitet koji je iznjedrio veliki broj NBA košarkaša. Našoj košarkaškoj publici je sigurno najpoznatiji Nikola Vučević, dok se na ovoj sjajnoj listi još nalaze DeMar DeRozan, Kevin Porter Junior, Evan Mobley, De'Anthony Melton, Taj Gibson, Nick Young..

Popularni „Trojanci“ u svojim redovima ima i sedam članova Košarkaške Kuće Slavnih u Springfildu (Paul Westphal, Bill Sharman, Jack Gardner, Alex Hannum, Tex Winter, kao i trenere Sam Barry i George Raveling).

Takođe, roster USC-a naredne sezone će biti veoma zanimljiv svim ljubiteljima NBA lige. Naime, u ekipi će se naći Bronny James i DJ Rodman, sinovi Lebron James-a i Dennis Rodman-a. Takođe, boje Trojanaca brani i Isaiah Collier za kojeg se očekuje da bude visoko rangiran na idućem NBA draftu.

Za 29. avgust planiran je meč sa KK Podgorica, nakon čega se ekipa seli na Zlatibor gdje će biti odigrana četiri prijateljska meča (Al Manama, Zlatibor, Sloboda i Borac Čačak).

Očekujemo potvrdu održavanja ABA Super kupa koji bi bio na programu od 18-20. septebra, dok 24. septembra ekipu očekuje prijateljski meč sa ekipom Budućnost Voli-a.

U prvom kolu ABA lige gostujemo Splitu, dok svoj prvi meč u Morači igramo u drugom kolu protiv ekipe Zadra.

Galerija sa prvog treninga.