Studenti pale mašine – SC Derby počeo pripreme!

Ostalo

Studenti pale mašine – SC Derby počeo pripreme!

05. Avgust, 2024 13:30 SC Derby

Studenti pale mašine – SC Derby počeo pripreme!

Šef stručnog štaba, Petar Mijović, okupio je Studente za početak sezone danas od 10 časova. Na prvom treningu su bili prisutni Vladimir Sudar, Luka Bogavac, Nikola Pavlićević, Zoran Vučeljić, Emir Hadžibegović, Vasilije Todorović, David Mirković, Filip Andđušić i Ivan Bogdanović.

SC Derby će svoju prvu pripremnu utakmicu za narednu sezonu odigrati 24. avgusta u Podgorici. Studenti će odmjeriti snagu sa KK Podgorica, tri dana kasnije sa Trepčom, dok se 29. sastajemo sa Bosnom.

Početkom septembra ekipa putuje za Zlatibor gdje će se odmjeriti snage sa Zlatiborom 3. septembra, dok će dan kasnije se igrati sa Borcem iz Čačka.

Sa ruskim Jenisejem je meč zakazan za 6. septembar, a sa lokalnim rivalom, ekipom Budućnost Volija četiri dana kasnije.

U narednim danima biće dogovoren još jedan ili dva meča za sredinu septembra nakon čega će početi ABA liga.

U prvom kolu ABA lige dočekujemo Spartak, dok svoj prvi gostujući meč imamo u drugom kolu protiv Cibone.

„Okupili smo se danas po planu, u jednom sastavu koji nije do kraja izdefinisan i kompletan. Počeli smo pripreme i sa radom i važno je reći da je ekipa značajno mlađa nego prethodnih sezona. To je pravac koji je sa razlogom odabran, čeka nas zahtjevna sezona u ABA ligi sa 16 ekipa. Biće veoma zahtjevno u takmičarskom dijelu, u dijelu napretka određenih igrača koji su jako važni ne samo za nas već i za crnogorsku košarku.

Danas smo krenuli sa pripremama, većinu vremena ćemo provesti ovdje u sali u Kokotima. Imaćemo do kraja mjeseca tri utakmice, početak septembra je rezervisan za odlazak na Zlatibor gdje ćemo odigrati još tri meča. U Podgorici ćemo 10. septembra igrati protiv Budućnosti i u tom ciklusu od dvije nedelje do početka ABA lige očekujemo još jednog ili dva protivnika.

Sa dosta entuzijazma i energije smo startovali, nadam se da će to biti naš zaštitni znak i da ćemo se dobro spremiti za sve izazove koji nas očekuju“, rekao je Mijović.