Studenti osvojili Bar: Pobjeda u CG derbiju

Aba Liga

Studenti osvojili Bar: Pobjeda u CG derbiju

09. April, 2022 SC Derby

Studenti osvojili Bar: Pobjeda u CG derbiju

Košarkaši SC Derby-a odigrali su sjajan meč u crnogorskom derbiji i savladali su na gostovanju ekipu Mornara sa 82:88  (13:29, 16:25, 32:26, 21:8). 

Bila je to prava rapsodija košarkaša Andreja Žakelja u kojoj su od starta nametnuli svoj ritam i pokazali prije svega koliko su tokom sezone izrasli u tim. 

Već do poluvremena imali smo 15 timskih asistencija, dok je spoljni šut bio skoro pa perfektan. 

Studenti su u prvom poluvremenu pogodili 7 od 8 trojki. 

Prednjačio je naravno najbolji trojkaš ABA lige Flečer Megi sa 12 poena (sve iz trojki) a odličnu rolu u prvom poluvremenu je imao i Kenan Kamenjaš 11 poena i 5 skokova. 

Dominacija Studenata je nastavljena i u nastavku utakmice. 

Kamenjaš je bio nerješiva enigma za Vila Mozlija. 

Naš centar je dominirau reketu, sjajno se otvarao u pick and roll-u i brzo je sasuo još 10 poena u trećoj dionici. 

Raduje i nastup Alekse Ilića, pogotovo na skoku, a bilježimo i sjajnu akciju njega i Džastina Edvardsa, u kojoj je kanadski košarkaš opasom iza leđa dobacio loptu, a Aleksa moćno zakucao. 

U posljednjoj četvrtini ipak blaga letargija, vjerovatno i zbog ogromne prednosti koja je u jednom trenutku iznosila 29 poena, pa smo dopustili Mornaru da proba da se vrati u meč. 

Ipak prije svih Kamenjaš, ali i Nikola Pavlićević koji je iskusno "stao na loptu" i igrao duge pozicione napade, i na kraju smo slavili. 

Kamenjaš je završio utakmicu sa 25 poena i 10 skokova, Megi je ubacio 14, Erik Nil je imao 8 poena i 9 asistencija,  Aleksa Ilić 9 poena i 10 skokova, Džastin Edvards je dao 11 poena.