Studenti nastavljaju pobjednički niz: Žakeljov tim bolji od Zadra

Aba Liga

Studenti nastavljaju pobjednički niz: Žakeljov tim bolji od Zadra

09. Oktobar, 2023 SC Derbi

Studenti nastavljaju pobjednički niz: Žakeljov tim bolji od Zadra

Košarkaši SC Derbija slavili su u drugom kolu ABA lige protiv ekipe Zadra 88:75 i tako zadržali stoprocentni učinak u regionalnoj ligi. 

Malo sporiji start meča, ali brz povratak, raznovrsnost rostera koja omogućava dosta kombinacija, i na kraju ubjedljiv trijumf protiv ekipe koja je takođe prošle sezone bila i doigravanju. 

Andej Žakelj se odlučio za startnu petorku Igor Drobnjak, Zoran Vučeljić, Obri Dokins, Emir Hadžibegović i Kenan Kamnjaš.

Studenti se ipak ne snalaze na startu. Loša selekcija šuta, brzopletost u napadu, sve što je gostima bilo potrebno da već na startu otvore meč sa 4:16. 

Izgledalo je tada da će Zadar možda i više da se rezultatski odlijepi, ali Zoran Vučeljić i sa klupe Borna Kapusta i Mario Drežanjak predvodili su preokret u seriji od 13:0 sa kojom preuzimamo i vođstvo. 

Mogli smo da privedemo četrtinu sa ubjedljivijom prednosti, ali šut za tri poena nas nije poslužio, pa su Zadrani to iskoristili i na prvu pauzu otišli sa poenom prednosti. 

Žakelj je poslao "mlađu gardu" na parket na startu druge četvrtine, a oni su umijeli to fino da opravdaju. 

Tomislav Ivišić je pogodio jedan horog, a David Mirković i Luka Bogavac su pogodili trojke koje nisu baš služile naš tim u prvom poluvremenu (svega 4/15).

Ipak nismo dali više Zadru priliku da uđe u seriju u prvom poluvremenu, već smo bili u egalu. 

Dokins je pred kraj napravio sopstvenu seriju od 5:0, što su ujedno i njegovi prvi poeni bili na meču. 

Drugo poluvrijeme počinjemo sa dvije trojke, prvo Kapusta pa Baćović. 

Malo mirnije glave, preko Kapuste na startu drugog poluvremena kao glavnog organizatora igre, počeli smo polako da uvećavamo prednost. 

Dobro smo zatvorili protivnika i polako povećavali prednost do prve dvocifrene na utakmici. 

Djelovalo je da imamo kontrolu meča i da ćemo uspjeti da privedemo utakmicu laganije kraju, ali Zadar pravi seriju od 8:0 i vraća utakmicu u egal. 

Tada kreće nova serija Studenata. Drobnjak pogađa bitnu trojku, Luka Bogavac pogađa nakon ofanzivnog skoka, a Baćović krade loptu i u kontri zakucava. 

Seriju nastavlja Drobnjak sa novom trojkom, da bi potom u kontri Bogavac položio na drugi obruč. Ukupno 11:0 je trajala serija naših momaka za novi povratak u "mirne vode" i praktično time smo i prelomili meč u našu korist.

Kenan Kamenjaš je na kraju dao 13 poena i imao 12 skokova uz 3 asistencije i 2 ukradene lopte, Zoran Vučeljić je dao 13 (sjajni procenti 71,4 odsto iz igre) uz pet skokova, Baćović i Bogavac su dali po 11, Kapusta i Drobnjak po 9, David Mirković je meč završio sa 7 poena.