Studenti čekaju Evroligaša

Aba Liga

Studenti čekaju Evroligaša

21. Novembar, 2021 12:30 SC Derby

Studenti čekaju Evroligaša

SC Derby ima za čim da žali u utakmici sa FMP-om u Železniku. Poslije sporije prve četvrtine, pa i velikog zaostatka, naši momci su odigrali fenomenalnu drugi i treći dionicu, preokrenuli rezultat, vodili pred sam kraj i onada malim padom koncetracije izgubili od favorizovanog protivnika. 

Odmah nakon FMP-a dolazi nam u goste jedan od glavnih favorita za osvajanje ABA lige, i ekipa koja igra Evroligu, tim Crvene zvezde. 

Studenti će imati prilike da ukrste oružje sa jednim od članove abaligaške "velike četvorke", i prava prilika za brojne naše igrače da pokažu "od čega su napravljeni". 

Nekako se ističe kod nas četverac Vinjales, Megi, Edvards i Kamenjaš, a raduje proboj Tišme, Vujisića i Ivišića, a kao i uvijek tu su Slavković i Pavlićević kao igrači od zadatka i inspiracije koji često budu prevaga nekom sjajnom rolom i tempom. 

Crvena zvezda je u ABA ligi doživjela samo jedan poraz, a on je došao od Igokee. Prošlo kolo su u derbiju savladali Partizan, i nanijeli mu prvi ovosezonski poraz u Aba ligi. 

Nakon toga su uslijedila dva poraza na evroligaškoj turneji po Španiji, a od "crveno-bijelih" su bolji bili Baskonija i Real Madrid.

Tim Dejana Radonjića krasi najbolja odbrana u ligi za sada, tim koji je više orijentisan defanzivno, dok u napadu imaju veći broj igrača koji jednostavno može da odskoči. 

Tim je pojačan i dugogorišnjim reprezentativcom Srbije, i igračem sa bogatim evropskim iskustvom Stefanom Markovićem koji polaoko ulazi u Raodnjićev sistem.

Na nama je hrabro da uđemo u meč bez pritiska pobjede, a tada kad smo upravo opušteni, nadamo se u "rafalnu paljbu" našeg tima, i kao što naši navijači znaju, onda su Studenti najopasniji.