Poraz mladih Studenata od USC-a

Ostalo

Poraz mladih Studenata od USC-a

13. Avgust, 2023 21:00 Sv derby

Poraz mladih Studenata od USC-a

Košarkaši SC Derbija poraženi su od  NCAA ekipe USC Trojans (Univerzitet Južnu Kalifornija) 96:87 u prijateljskom meču u Dubrovniku. 

Spektakl košarkaški i prilika za naš tim koji je prepoznat od strane eminentong univerziteta ali i NBA lige koja je isti prenosila na svojoj zvaničnoj televiziji, donio je dobru košarkašku predstavu za sve gledaoce. 

Inače riječ je o košarkaškom programu koji je pored brojnih NBA i evroligaških zvijezda (DeMar DeRozan, Evan Mobli, Kevin Porter Jr, Taž Gibson, Dejvid Blutental) pohađao i naš košarkaški reprezentativac Nikola Vučević.

Ove sezone imaju posebno interesantnan roster budući da je nosioc igre Ajzea Kolier, košarkaški prospekt kojeg mnogi vide kao TOP 3 pika naredne godine na NBA draftu, kao i Broni Džejms, sin LeBrona Džejmsa, koji je nažalost zbog zdravstvenih problema morao da napravi pauzu.

Mi smo ušli znatno oslabljeni, pa tako naš coach Andrej Žakelj nije mogao da računa na Drobnjaka, Kapustu, Drežnjaka, Hadžibegovića, Kamenjaša i Zvonimira Ivišića.

I pored toga naši košarkaši su pružili dobru partiju. Luka Bogavac je dao 21 poen i pokazao da će da bude veliko pojačanje, Tomislav Ivišić je dao 17 uz 9 uhvaćenih lopti, a najviše raduje doprinos Davida Mirkovića, jednog od najtalentovanijih crnogorskih košarkaša koji je meč završio sa 15 poena.