Falilo je tako malo, poraz od Partizana uz sjajan otpor Studenata

Aba Liga

Falilo je tako malo, poraz od Partizana uz sjajan otpor Studenata

24. Mart, 2024 SC Derbi

Falilo je tako malo, poraz od Partizana uz sjajan otpor Studenata

Košarkaši SC Derbija poraženi su od Partizana 78:84 u 24. kolu ABA lige.

Ostaje žal jer je ekipa Dejana Jakare bila ravnopravna gotovo tokom cijelog meča sve do zadnjih pet minuta, kada je nestalo snage, ali kada je došao do izražaja dublji roster akutelnih šampiona ABA lige.

Odlično otvaranje naših momaka i sjajna partija Obrija Dokinsa koji je sve pogađao, dok je Borna Kapusta bio dirigent u napadu i pronalazio atraktivnim asistencijama svoje saigrače.

Možemo samo reći da je publika u SC "Morača" mogla da uživa u nekim potezima naših momaka, od zakucavanja Dokinsa, lob pasa Kapuste za Ivišića pa za Baćovića, a šta tek reći za Dokinsovo zakuacavanje na samom kraju poluvremena kada je zakucao sa dvije ruke iza leđa. 

U nastavku Partizan je napravio seriju, ali ni tada se nismo predavali, imali smo i bolju selekciju šuta od gostiju za tri poena, ali smo zakazali na nekim uslovno rečeno lakim poenima iz polaganja za dva poena, kao i sa linije bacanja u posljendjoj dionici. 

Na kraju poraz ali borba se nastavlja. Ako smo igrali ovako sa Partizanom zašto ne bi smo ponovili partiju i odigrali ovako isto sa Crvenom zvedom iduće nedjelje u Beogradu. 

Dokins na kraju 21 poen (5/7 za dva, 3/6 za tri poena), Bogavac, Hadžibegović i Ivišić su dali po devet poena, Vasilije Baćović je dao osam, Borna Kapusta sedam uz deset asisitencija.